onsdag den 31. januar 2018

Eksempel på en læringsteoretisk problemstilling:

 En problemstilling kunne helt konkret være hvordan jeg kan tilrettelægge undervisningen i det relativt kompakte 10 dagskursusforløb for Regionens SSA på medicinkursus , således at jeg i højere grad vil kunne imødekomme de forskellige tempi og forskellige niveauer for læring der er på holdet. Særlig i forhold til  lægemiddelberegnings gennemgang-og opgaver.

Jeg kunne tænke mig at lave et materiale som kursisterne i eget tempo kunne vende tilbage til og gennemgå når de har den passende tid og ro til det.
Derudover kunne jeg tænke mig konkret at undersøge om jeg måske også kunne lægge elektroniske tests ind således at jeg i højere grad vil kunne udfordre også de kursister der har nemt ved regningen.

Jeg forestiller mig at jeg under dette modul vil få indblik og konkret inspiration. Jeg vil også være opsøgende på hele ideen omkring ”flipped classroom”. Både ved at læse materialet (bogen) samt være opsøgende f.eks på nettet. Jeg vil også undersøge hvilke muligheder der ligger på SkoleTube som er en platform vi på sosu C også har mulighed for at bruge, men som jeg hidtil ikke har haft tid ,lejlighed og mod på  at undersøge nærmere :-)

Konkret vil jeg skemasætte tid til at gøre det. Jeg vil gøre mig notater enten her i min Blog eller i min lille røde Kinabog, således at jeg forsøger at have min idebank dokumenteret J
Jeg vil også snakke med de af mine kollegaer som har erfaring med skoleTube.






Præsentation af mig og mine arbejdsopgaver. Jeg er uddannet sygeplejerske og har en DP i sundhedsformidling og klinisk uddannelse. Jeg har ikke arbejdet direkte med faget i klinikken/praksis siden 2007. Indtil 2016 har jeg siddet som uddannelseskonsulent i en kommune. Det var meget administrativt men omfattede også tilrettelæggelse og koordination af praktikforløb.
For to år siden valgte jeg så at arbejde mere målrettet på det lærings / didaktiske område som jeg brænder mest for.
Jeg blev ansat i kursusafdelingen på SOSU C i Herlev. Kendetegnende for kursusområdet er at kurserne er sammensat af AMU mål, og at kurserne er af kortere varighed, i forhold til hovedforløbende på SOSU uddannelserne. Kurserne spænder fra 1-13 dage.  Den daglige undervisningstid hedder 8.30-15.55. Der er dog mulighed for at indlægge fjernundervisning (asynkront) . Det kræver dog at vi som undervisere kan dokumenterer undervisnings aktivitet. f.eks i form at skriftlige opgavebesvarelser.(evt. elektronisk)
Jeg underviser primært inden for medicinadministrations området. Målgruppen er her typisk ansatte social-og sundhedsassistenter. En stor del af mine kurser er 10 dages kurser, tilrettelagt i samarbejde med Region Hovedstadens somatiske og psykiatriske afdelinger. Særligt for disse hold er at de skal afslutte det 10 dage lange kursusforløb med en 2,5 time lang skriftlig eksamen. Denne skal bestås for at de må have med medicin at gøre ude i afdelingerne. Det betyder at flere af kursisterne kan opleve at de er under et vist pres i forhold til at kunne forsætte i deres nuværende job. Dette kan påvirke deres motivation for læring.
En anden stor del af mine kurser er for pædagogisk personale ansat på bo-og behandlingssteder. Disse hold er ofte sammensat af både ufaglærte og uddannede pædagoger, ergo-og fysioterapeuter samt social-og sundhedsassistenter. Også på disse hold er der afgørende for deres opgaver i praksis at de består kurset.
En af mine udfordringer er, udover at skulle tilrettelægge undervisningen ud fra så forskellige læringsforudsætninger, også at skulle nå at vurderer alle 25 kursister individuelt på relativt kort tid. (3-5 dage)
Lidt refleksioner efter start på DigiTek modulet. J Så må jeg hellere se at komme i gang med denne blog. Det er ret spændende at blive lukket ind i dette for mig helt nye univers. I det hele taget har det været både spændende men også lidt skræmmende at starte op på modulet DigiTek. Skræmmende er det, at det hele går hurtigt, og tanken om at man lukkets ind i et ikke privat univers kan også virke lidt angstprovokerende.
 Men… hvor gik jeg bare fra min første dag på metropol med mange nye redskaber. Helt elementære IT mæssige færdigheder, som at have gang i mange sider på en gang, var –indrømmet-ny for mig at anvende i praksis. Hvordan YouTube er forbundet med Google, såvel som blog universet der er forbundet med Google, såvel som der åbnede sig andre ting da jeg først fik åbnet dette ikon. Jeg kæmper stadig lidt med at forstå Blog tanken og adskille den fra mit billede af mapper. Har trang til at systematisere tingene og har ikke helt luret hvordan det skal foregå på Bloggen! Tænker nu Blog opbygning hver gang jeg er på en hjemmeside, og reflekterer over hvorvidt det nu er en version 1.0 eller 2.0 J
Jeg tror det hele bliver både spændende og meget udfordrende . Rent klippe-redigeringsmæssigt er der også lidt udfordringer, såvel som mange af de grundlæggende ting i word stadig kan drille lidt L . Kan man f.eks gå ind og redigerer i det allerede skrevne på Blokken?
Kan man forsætte på et indslag, eller skal man lave et nyt? Jeg tror jeg arbejder i word- dokument, indtil jeg finde ud af det og så klipper det ind J

Det bedste er at jeg fra at have ført med digitalt ”forskrækket”, nu er blevet mere digitalt fascineret og nysgerrigJ